Az igaz magyar szó!!

Hajrá Loki!

Moderátorok: dehogyis, vik1981

Re: Az igaz magyar szó!!

HozzászólásSzerző: saaragull » 2017. júl. 24. 16:45

ótékonycélú árverésre bocsátom azt a labdát, melyet Egervári Sándor vezetőedző aláíratott a 2007-2008-as Magyar Nemzeti Bajnokság első osztályának bronzérmes csapata, a Győri ETO FC minden labdarúgójával.
vitalbrands
saaragull
Újonc
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2017. júl. 24. 16:41

Re: Az igaz magyar szó!!

HozzászólásSzerző: brad000123 » 2012. szept. 20. 11:31

Az embernek rengeteg barátja lehet, de igaz csakis egy.
Igaz barát az, akit már legalább 2-3 éve ismerünk, akiről tudunk. Úgy vélem, pár nap alatt nem lehet igaz barátság két személy között. Ilyen társ mellett nem lehetnek titkaink. Az igaz barátok mindent megosztanak egymással és bármikor egymás segítségére sietnek baj esetén.
Brad
brad000123
Újonc
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2012. szept. 20. 11:29

Re: Az igaz magyar szó!!

HozzászólásSzerző: bayernfan » 2010. nov. 4. 11:41

Sziasztok !

Régebben a grundok termelték ki a tehetségeket, persze a testnevelés régebben elég komoly tantárgy volt, nem a mostani töltelék, ill. ellógós óra, egy kis fegyelem, egy kis mozgás ami ledolgozza a fölös energiáit a gyerekeknek és máris nem fognak olyan sokat rosszalkodni az órán, de sajnos ezt a szemléletet nem nagyon osszák az iskolák egymás között vagy valami nagyon fura dolog történik felsőbb szinteken, ha a tanár kicsit jobban meghajtja a gyereket akkor a gyerek máris elkezd sírni a szülőnek, aki fenyegetőzve lép fel a tanárral szemben, hogy ő hogy meri a gyerekeket halálra futtatni és néha ha rosszak, büntetőfeladatot adni nekik, ha meg beszólnak a delikvens szülőnek, hogy "Kérem ne szóljon bele, én sem mondom meg hogyan dolgozzon Ön" akkor máris kitör a botrány és az igazgató máris téged vesz elő...
A hagyományos családmodellel én is egyetértek, ez a szingli ill. egyke és mozaikházasság dolog káros és sok a visszaélés is családon belül, sajnos elhitetik a 35-40 éves nőkkel, akik ráadásul már gyermeket nevelnek ill. kapuzárási pánikkal küzdenek, hogy ők sokkal fontosabbak, mint a család és nincs, vagy alig van következménye annak, hogy ha elválnak ill. szétszakítják a családot...
Pedig sajnos van...
A régi értékek konzerválása nem jelent rossz dolgot, ami a régből megmaradt akkor azt meg is kell őrizni, mert átmenet nélkül nincs változás, csak drasztikus, ami ugye nem mindig jó, úgyhogy az új dolgokkal csak ésszel bánjunk ! Nem minden új dolog jelent feltétel nélkül jót !
bayernfan
Újonc
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2005. jan. 16. 18:32

Re: Az igaz magyar szó!!

HozzászólásSzerző: varvig » 2009. dec. 7. 16:49

Kedves hunalberto! Egyetértek veled. Pengés, ötletes, kreatív játékot kell ismételten belevinni a fociba.Fel kell fedezni az erre "született" játékosokat. Értem én kis ország vagyunk, kicsi a merítőháló, de azért gyöngyszemek mindig találhatók. Ott nevelkedett Dzsudzsi a keleti végeken egy kis faluban és most a hollandok kedvence. Egészséges, önbizalommal rendelkező fiatalokat többnyire egészséges családokban lehet nevelni. Elszomorító az, hogy a magyar családok széthullanak. Óriási az elvállt családok száma és divatbajött a vadházasság intézménye. Aztán a társadalom azokat a "családokat" preferálja, ahonnan a legkevésbé várható egészséges munkaerő, sportoló felnevelése. A mi országunk termelő ereje nem bírja elviselni ezeket a terheket. A liberális értékek mellett erősíteni kell a hagyományos értékeket is , vissza kell állítani a család szentségét. Mindenkinek tenni kell ezért. A szülőknek, iskolának, az egyháznak, a médiának a pártok vezetőinek, mert lassan késő lesz!!
Hajrá Magyarország!!
varvig
Újonc
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2009. dec. 5. 10:13

Re: Az igaz magyar szó!!

HozzászólásSzerző: hunalberto » 2009. dec. 6. 21:08

Emlékszem, a hatvanas, hetvenes, de még a nyolcvanas években is a magyar foci nagyon technikás volt. Ebben mindig felülmúltuk az ellenfelet. Ha akkor ilyen fizikális állapotban van a magyar válogatott, mint most akkor többszörös világbajnokok lehetnénk. Most futásban felvesszük a versenyt, de játékban nem. Talán vissza kellene térni a régi magyaros focihoz. Meg kellene vizsgálni, hogy a mai helyzetben hogyan lehetne eredményes a hagyományos, technikás támadófocink. Ezekhez a gyökerekhez visszatérve kellene megtalálni a megfelelő játékosokat, s az erőnléti szintről nem lemondva csodát művelhetnénk.Csak nem az ellenfél költségvetését és a sztárjátékosok árát kellene nézni, akkor több lenne az esély is. Fazekas, Bene, Albert, Törőcsik, Váradi, Zombori, Tichy, Kocsis L. stb. a magyar bajnokságból lettek beválogatva, de nem ijedtek meg még Braziliától sem, pedig világsztárok alkották a csapatukat.
Ezen a mezsgyén kellene elindulni felfelé!
Hajrá Magyarország!
hunalberto
Rendszeres hozzászóló
 
Hozzászólások: 728
Csatlakozott: 2005. dec. 7. 16:36
Tartózkodási hely: debrecen

Re: Az igaz magyar szó!!

HozzászólásSzerző: varvig » 2009. dec. 5. 16:22

Egyetértek: nincs jobb és baloldal, a haza mindenek előtt!! Nemzeti összefogással sok minden nyavalya megoldható: elkerülhető a mélyszegénység, a kulturálatlanság, és a mindent átitató pesszimizmus. A lelkesedés, az optimizmus előre visz. 10 éves voltam amikor megvertük az angolokat 6:3-ra, sohasem felejtem el az utcára kitóduló embereket, ölelték csókolták egymást politikai hovatartozástól függetlenül. A közlekedést irányitó rendőrt körbetáncolták! Olyan jóérzés volt tudni azt, hogy mi magyarok nagy tettet vittünk végbe. Még tíz év sem telt el a háború befejezése után , amely háboruban letiportak, meggyalázzak, kifosztottak bennünket és tessék lássatok csudát! Ilyenek a magyar fiuk!! És ezt éreztem 56-ban amikor kipirult arccal az egyetemisták felvonultak és kiabálták: aki magyar velünk tart! és tódult a nép, hömpölygött. És 1966 nyara amikor Farkas Jancsi szószerint bevágta a gólt a braziloknak! Vasas, Fradi, Dózsa drukkerek egymás nyakában voltunk örűltünk egymásnak!! nem volt összetűzés ocsmány pocskondiázás. És sajnos megőszültem mire ujra éreztem azt a semmihez nem hasonlítható örömet mint amikor a Debrecen túljutott a Levszki Szófián és a fiatalok megverték a cseheket és az olaszokat!!
Habár elismerem a sztárklubok teljesítményét, de sohasem tudnám felvenni a Liverpoole mezét, sálját akkor amikor magyar csapattal játszik! Szóval a nemzet szeretét a gyermekekbe a családban kell beoltani egészen kiskorban. Tanuljunk a kis Nemecsektől: "a grund nem eladó"!! A haza nem eladó kedves politikusaink!
varvig
Újonc
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2009. dec. 5. 10:13

Az igaz magyar szó!!

HozzászólásSzerző: mate199310 » 2009. nov. 27. 20:31

Az igaz magyar szó!!

Hazánkkal és a nagyvilággal kapcsolatos témák itt "Az igaz magyar szó c. blogban (politika, történelem, hazaszeretet stb.) A mindennapokkal kapcsolatos hírek, információk megtárgyalására hoztam létre ezt a blogot! Ne feledjétek nincs bal,-jobboldal csak haza van! Osszuk meg egymással gondolatainkat!!
http://azigazmagyarsz.blogspot.com/

Hajár Loki!!!!!!!!
mate199310
Újonc
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009. nov. 27. 20:25


Vissza: Debrecen

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég